klasserKlasser

Yoga

Med härliga yoga övningar arbetar vi igenom kroppen med fokus på medveten närvaro och sätter din förmåga, behov och energinivå i centrum. I våra klasser utgår vi från den klassiska Hatha yogan men använder oss också av flera olika yoga former.

Villavi yoga fokuserar samtidigt på att rensa, stärka och vitalisera kroppen samt främja en hälsosam och energifylld livsstil.

Klasserna är anpassade till alla nivår, både dig som är ny till yogan och för dig som yogat ett tag.

Nybörjaryoga

En kurs för dig som vill lära dig yogans grunder. Du lär dig andnings tekniker samt fysiska övningar som får dig att öka din kroppsmedvetenhet och flexibilitet i både kropp och sinne. Denna kurs brukar vi ha i början av varje termin.

Lugn Yoga

Lugn yoga är en mjuk Hathayoga där övningarna görs i lugnare tempo. Det öppnar upp för en medvetenhet om vad som sker i din kropp i varje asana (övning). Lugn yoga är stärkande och mjukgörande för både muskler och de inre organen på ett skonsamt sätt. Andningsövningar (pranayama) och en längre avslappning ger dig tid att landa i dig själv.

Yogalethics

Yoga för dig som tränar mycket. Klassen innehåller specifika övningar för att öka din rörlighet samt påskynda återhämtningsprocessen. En annan del i Yogalethics är den mentala. Att träna din uppmärksamhet för att bli uthållig och flexibel i alla lägen.

Dubbelyoga – 2 lärare

En helt fantastisk workshop. Här får du uppleva två lärare, en som instruerar och en som hjälper dig djupare in i yogans olika positioner. Lärarna tar dig igenom ett skönt yogapass där du stretchar och stärker hela kroppen.

Yoga med bollar

Få mängder med ny energi genom att lösa upp spänningar med boll-yoga.

Vi använder yogapositioner, andning och yoga bollar för att komma åt de djupa spänningar som kan hålla tillbaka vår energi. Du kommer uppleva en ökad flexibilitet i kroppen och i sinnet, genom att skapa flöde i musklerna. Ytterligare effekter av att använda bollar är att du lär kroppen att slappna av vilket också resulterar i bättre och djupare sömn. Bollarna är ett magiskt litet redskap för att skapa mer energi och njutning i livet.

Dynamisk Yoga ISHTA

Ordet ishta, översatt från sanskrit, betyder individanpassad. Integrated Science of Hatha, Tantra and Ayurveda.
Yogan utmanar dig där du behöver utmanas, utifrån egna förutsättningar. Det betyder att vi behöver synka våra kroppar och sinnen på lite olika sätt beroende på hur vi mår just den dagen. 
D

Restorative med meditation

Djupavslappnande positioner som går ut på att hela, läka och öppna upp. Vi avslutar klassen med en kortare meditation. Vi lär dig tekniker och kroppsövningar för att skapa en lugnare vardag. En Djupavslappnande vilopositioner som strävar efter att få kroppen av känna tillit och sänka stressnivåerna. Avslutas med en lång, guidad meditation liggande i Shavasana. En klass som passar alla.

Restorative yoga

Yogaformen är terapeutisk och balanserar stress som är grunden till de flesta av våra sjukdomar. I studier har man bekräftat dess effekt på bland annat att :
Släppa på spänningar vid sömnproblem
Lindra symptomen av depression och öka energinivåer
Förbättra läkningstiden och minska kronisk smärta.

Yogan är mjuk och vilsam och stöttar kroppen egen återhämtning. Med stöd av props (kuddar, filtar och stöd för kroppen) hjälper vi kroppen till avslappning hela vägen in till nervsystem, skelett och muskler. En yoga som vi alla kan njuta av.

Tonårsyoga

Här använder vi yogan som grund för att landa i kroppen och få tillgång till mer energi. Vi provar både den mer dynamiska yogan med olika utmaningar i positioner, som den lugna yogan där avslappning är i centrum. Yogan ger fördelar på vår hälsa och samtidigt utmanar den oss. Vi lär oss att vi klarar mer än vad vi tror – du duger precis som du är. I en grupp med andra tjejer får du möjlighet att bli mer av dig själv.

Barnyoga

Barnyogan är anpassad efter barnens förmåga. Vi leker fram rörelser och gör olika andningsövningar. Fokus är att ha kul och att lära känna sin kropp.

Medicinsk yoga

Detta är en lugn och djupverkande yoga som utförs liggandes eller sittandes. Vi yogar för att mjuka upp musklerna, få energin att flöda genom kroppen, för att få kontakt med andningen och skapa ett inre lugn. Medicinsk yoga används idag på Danderyds Sjukhus vid rehabilitering av hjärt- kärlproblem och högt blodtryck. Yogan är för ALLA som vill hålla kroppen smidig, full av energi och skapa ett lugn inombords. 

Yin yoga 1

Till dig som är nyfiken på vad yinyoga är och hur vi använder de olika positionerna. Läraren guidar dig in och ur positioner samt pratar om varför vi gör dem. Vi håller dem ca 3 minuter innan vi går in i nästa asana. I yinyoga börjar varje pass med avslappning och andning i syfte att ”släppa taget”. Yinyoga kallas också för höftyoga eller gravitationsyoga. I yinyoga stretchar och drar vi inte och vi vill undvika att föra kroppen i ytterlägen. I stället slappnar vi av i musklerna, låter gravitationen föra oss djupare in i positionerna med hjälp av en lugn och medveten andning.

Yin yoga 2

Klassen riktar sig till dig som redan är bekant med yinyoga och dess positioner. Jag guidar in och ur positioner, men pratar inte lika mycket under dessa klasser. Vi håller positionerna från 3-5-8 minuter beroende på vilken asana det är. Yinyoga ger olika effekter. Några exempel är: – Bra komplement till annan dynamisk träning, – Få kontakt med blockerade känslor och ett redskap att jobba med dem, – Ger djup avslappning, – Kroppen rensas från slaggprodukter.

Sagt om yin yoga;

”För mig är det som om välling sprider sig genom kroppen och jag har den känslan i kroppen flera dagar efter ett yinyogapass”

”Jag tränar löpning 3-4 dgr/veckan. I yinyoga får jag chansen att ge min kropp det motsatta. Vila och återhämtning. Det är som grädde på moset. Jag tycker om att kunna sluta ögonen och bli guidad och koppla bort allt annat en stund”

Yoga för män

Klassen är utformad specifikt för män. Vi jobbar med rörlighet, andning och avslappning. Genom yogan, både fysiska och lugna övningar går vi igenom hela kroppen. Efter klassen känner du dig lugn och full av energi. 

Yoga flow

En mer dynamisk yogaklass där du skapar en inre värme för att släppa på spänningar, skapa flöde och må riktigt bra.

Personlig träning i yoga 75 min

Enskild eller i par (max 3per) anpassas yogan efter dina behov och din förmåga.

Egen klass

Yoga när det passar er, sätt ihop din egen klass (max 10 per) för 1 300 kr för 75 min.

Maila eller ring så berättar vi mer…

 

mind2body

Bättre utsikter

För utsatta kvinnor och barn i närområdet