klasserKlasser

Yoga

Med härliga yoga övningar arbetar vi igenom kroppen med fokus på medveten närvaro och sätter din förmåga, behov och energinivå i centrum. I våra klasser utgår vi från den klassiska Hatha yogan men använder oss också av flera olika yoga former.

Villavi yoga fokuserar samtidigt på att rensa, stärka och vitalisera kroppen samt främja en hälsosam och energifylld livsstil.

Klasserna är anpassade till alla nivår, både dig som är ny till yogan och för dig som yogat ett tag.

Nybörjaryoga

Ett pass för dig som vill lära dig yogans grunder. Du lär dig andnings tekniker samt fysiska övningar som får dig att öka din kroppsmedvetenhet och flexibilitet i både kropp och sinne.

Lugn Yoga

Lugn yoga är en mjuk Hathayoga där övningarna görs i lugnare tempo. Det öppnar upp för en medvetenhet om vad som sker i din kropp i varje asana (övning). Lugn yoga är stärkande och mjukgörande för både muskler och de inre organen på ett skonsamt sätt. Andningsövningar (pranayama) och en längre avslappning ger dig tid att landa i dig själv.

Yogalethics

Yoga för dig som tränar mycket. Klassen innehåller specifika övningar för att öka din rörlighet samt påskynda återhämtningsprocessen. En annan del i Yogalethics är den mentala. Att träna din uppmärksamhet för att bli uthållig och flexibel i alla lägen.

Dubbelyoga – 2 lärare

Ett helt nytt och fantastiskt pass. Här får du uppleva två lärare, en som instruerar och en som hjälper dig djupare in i yogans olika positioner. Lärarna tar dig igenom ett skönt yogapass där du stretchar och stärker hela kroppen.

Bollyoga

Få mängder med ny energi genom att lösa upp spänningar med boll-yoga.

Vi använder yogapositioner, andning och yoga bollar för att komma åt de djupa spänningar som kan hålla tillbaka vår energi. Du kommer uppleva en ökad flexibilitet i kroppen och i sinnet, genom att skapa flöde i musklerna. Ytterligare effekter av att använda bollar är att du lär kroppen att slappna av vilket också resulterar i bättre och djupare sömn. Bollarna är ett magiskt litet redskap för att skapa mer energi och njutning i livet.

Dynamisk Yoga ISHTA

Ordet ishta, översatt från sanskrit, betyder individanpassad. Integrated Science of Hatha, Tantra and Ayurveda.
Yogan utmanar dig där du behöver utmanas, utifrån egna förutsättningar. Det betyder att vi behöver synka våra kroppar och sinnen på lite olika sätt beroende på hur vi mår just den dagen. 
Klassen är flödande med många olika övningar. En viss vana rekommenderas

Restorative med meditation

Djupavslappnande positioner som går ut på att hela, läka och öppna upp. Vi avslutar klassen med en kortare meditation. Vi lär dig tekniker och kroppsövningar för att skapa en lugnare vardag. En klass som passar alla.

Restorative yoga

Yogaformen är terapeutisk och balanserar stress som är grunden till de flesta av våra sjukdomar. I studier har man bekräftat dess effekt på bland annat att :
Släppa på spänningar vid sömnproblem
Lindra symptomen av depression och öka energinivåer
Förbättra läkningstiden och minska kronisk smärta.

Yogan är mjuk och vilsam och stöttar kroppen egen återhämtning. Med stöd av props (kuddar, filtar och stöd för kroppen) hjälper vi kroppen till avslappning hela vägen in till nervsystem, skelett och muskler. En yoga som vi alla kan njuta av.

Tonårsyoga

Med hjälp av yogan kan vi balansera kroppen, bli starkare och frigöra stor del av den energi ungdomarna har i sig. Fysiska i kombination med andningsövningar leder till att vi får kontroll både på vår kropp och våra känslor. Tankarna blir klarare och vi blir mer medvetna.

Barnyoga

Barnyogan är anpassad efter barnens förmåga. Vi leker fram rörelser och gör olika andningsövningar. Fokus är att ha kul och att lära känna sin kropp.

Medicinsk yoga

Detta är en lugn och djupverkande yoga som utförs liggandes eller sittandes. Vi yogar för att mjuka upp musklerna, få energin att flöda genom kroppen, för att få kontakt med andningen och skapa ett inre lugn. Medicinsk yoga används idag på Danderyds Sjukhus vid rehabilitering av hjärt- kärlproblem och högt blodtryck. Yogan är för ALLA som vill hålla kroppen smidig, full av energi och skapa ett lugn inombords. 

Yin yoga

Yin yoga är en mjuk och meditativ form av yoga. När man utövar Yin yoga håller man ett fåtal olika positioner passivt under en längre period. På så sätt stimuleras fascia/bindväv runt ben, leder och organ vilket gör att såväl rörlighet som smidighet ökar, samtidigt som kroppens energikanaler påverkas.

Nybörjaryoga män och Yoga för män

Klassen är utformad specifikt för män. Vi jobbar med rörlighet, andning och avslappning. Genom yogan, både fysiska och lugna övningar går vi igenom hela kroppen. Efter klassen känner du dig lugn och full av energi. 

Yoga flow

En mer dynamisk yogaklass där du skapar en inre värme för att släppa på spänningar, skapa flöde och må riktigt bra.

Yoga/boll/uppvärmning

Ett perfekt pass för dig som vill starta dagen eller träningspasset. Klassen innehåller en kombination av yogaövningar och yogabollar samt en uppvärmning som sätter igång muskler, leder och ligament.

Personlig träning i yoga 75 min

Enskild eller i par (max 3per) anpassas yogan efter dina behov och din förmåga.

Egen klass

Yoga när det passar er, sätt ihop din egen klass (max 10 per) för 1 300 kr för 75 min.

Maila eller ring så berättar vi mer…

 

mind2body

Bättre utsikter

För utsatta kvinnor och barn i närområdet