Våra Yogalärare

Den röda tråden i alla Villavi´s klasser är att läraren utformar sin klass utifrån sina erfarenheter av livet. Lärarna har flera års erfarenhet av att leda klasser, privatlektioner och individuellt anpassade grupper. Med en internationell certifiering har de kunskaperna och kvalitén de behöver för att ge dig som elev en härlig och oförglömlig upplevelse… mitt i en rondell…

IMG_9820

 

 

Annaf ÅhlgrenIMG_9799

Jag undervisar i olika former av yoga på olika former av yogaplatser med en gemensam grund: kraften! Oavsett om vi yogar i en 60+ grupp, med nyförlösta Mammor, på gym, företag eller i dynamiska klasser: så bejakar jag den inneboende kraft vi alla bär på. Att väcka, rikta och balansera den kraften är ett livskall.

Den glädje och tacksamhet jag känner varje gång jag får möjlighet att undervisa från min matta – är fortfarande ett under.

Jag har undervisat över 5000 timmar, är ERYT 500, har 900 h utbildning i yoga bakom mig. Mitt hjärta ligger i ISHTA yogan. Rent tekniskt är det hatha med hänsyn tagen till Ayurveda och Tantra.

Jag håller idag såväl one-to-ones, som klasser i dynamisk hatha, 60+, mansyoga, yoga för nyförlösta mammor, ungdomsyoga och i meditation.

 

Anna AxelssonIMG_9855

Jag har yogat sedan drygt 10 år tillbaka och provat olika former av yoga, såväl i Sverige som i Indien och Italien. Slutligen fastnade jag för Hatha och Yin.

Våren 2010 blev jag diplomerad yoga lärare och våren 2013 certifierad yogalärare i Hatha och Yin Yoga.

Yogan har för mig blivit vägen till balans och ett sätt att hitta den inre styrkan. Den har också blivit en del av mitt liv, som att älska, äta och sova.

Jag välkomnar alla som vill känna och använda sin kropp med harmoni i sinnet.

 

Eva WestermarkIMG_9846

Genom yogan har jag funnit ett fysiskt och psykiskt välbefinnande. Yogan hjälper mig att hålla balansen i livet och att hantera vardagens stress och hitta stunder för återhämtning. Yogan har gjort mig starkare både i kropp och i själ. Detta vill jag förmedla i mina yogaklasser genom andning och asanas (rörelser). Mina pass är en blandning av hatha-, yinyoga och pranayama (andningsövningar).

 

Ilona EllingsenIlona

Mitt allra första möte med yoga var kärlek vid första ögonkastet. Det öppnades en möjlighet för mig att lära känna mitt inre. Min kropp var visserligen van sedan tidigare att röra sig men jag reflekterade sällan över den och då bara över ”krämpor” såsom sträckningar eller träningsvärk. Det fanns ingen känsla av medveten närvaro tillsammans med min kropp. Att på djupet känna in hur jag egentligen mådde. Ungefär samtidigt påbörjade jag en utbildning till samtalsterapeut. Här fick jag använda fler sätt att lära känna mig själv. Med en nyfikenhet kunde jag utforska mina tankar, känslor och framför allt mina behov. För mig blev det en fantastisk kombination med en mängd nya insikter. Allting hör ihop och gör oss till den människa vi är. När själen inte mår bra skickar den signaler via den fysiska kroppen och tvärtom. När den fysiska kroppen drabbas av skada påverkar det ofta våra själsliga tankar. Våra tidigare erfarenheter i livet påverkar oss här och nu. I mitt arbete som yogalärare, samtalsterapeut och coach ser jag människan utifrån ett helhetsperspektiv. Oavsett om vi möts i en dialog eller på en yogamatta. På yogamattan använder vi vår kropp och uppmärksammar känslor av olika slag. Via intellektet arbetar vi med tankar, känslor och behov. Vi kan alla få mer kunskap om oss själva. Hur vi lär är däremot unikt för var och en av oss. En del använder sin kropp i första hand medan andra är mer intellektuellt styrda. Ingenting är rätt eller fel. Med kunskap om hur just Du fungerar bidrar till en ökad medvetenhet som i sin tur möjliggör frihet.

Jag kan vara en guide och inspiratör till din egen upptäcktsresa.

Bella MagnussonIMG_9924

Bella länkar yogan till det vardagliga livet.
Efter flera år i företagsvärlden bestämde sig Bella för att bygga yogastudion Villavi i Stocksund. Huset är byggt helt utifrån Feng Shui traditioner och har som syfte att inspirera och stärka din livsenergi.
Nu som fembarns mamma anser hon att det är viktigt att omsätta yogans kraft och kanalisera kraften ut i människans vardag. Det är i vardagen som verkliga förändringar synliggörs.
Bella är uppvuxen i en amerikansk entreprenörfamilj och har under de senaste åren spenderat mycket tid internationellt med erkända författaren David Deida och hans närmaste assistent Ariel Daunay. Åren med hennes lärare och yogaspecialister ifrån USA har hjälpt henne att förstå och kunna lära ut hemligheterna om hur man omsätter yogans kraft till ökad livskvalitet – En roligare och mer sann vardag helt enkelt. Bella lär ut yoga från flera olika traditioner men utgår från bl.a Ashtanga, Hatha samt Iyengar yogan. Utöver sina klasser på Villavi är Bella ute på skolor och företag och undervisar sin yoga. Varje yogaklass anpassas efter gruppens behov och varieras av de olika yogalärorna.

 

Ninni Cevasco

Våren 2010, under min föräldraledighet, fick jag frågan om att hoppa på Villavis yogalärarutbildning. Då hade jag själv yogat sammanlagt tio gånger. Med skräckblandad förtjusning startade jag utbildningen och har aldrig ångrat mig. Eftersom min egen erfarenhet av yoga var begränsad höll jag klasser som var helt utifrån min egen upplevelse; jag ”visste” ingenting. Mitt behov av tydlighet gjorde att jag blev tydlig själv vilket har blivit en av mina styrkor. Och mitt behov av ett lugnt tempo gjorde att mina klasser då som nu håller ett tempo där vi hinner landa i positionen innan vi går vidare till nästa. Detta gäller även klasser med dynamik och intensitet.   

Min kärlek till yogan, specifikt Hatha yoga, har vuxit sig starkare genom åren. Jag hittar inspiration via kurser, workshops, böcker och som elev på andra klasser. Mitt mål för varje klass är att deltagarna lämnar salen med upplevelsen av att ha knutit samman knopp och kropp och även känslan av att få ha upplevt någonting. Det kan vara allt från en stark känsla, en ny tanke, en lärdom eller gemenskap till någonting de behövde just då.

 

Ann-Marie Stenbjelke

Det är så inspirerande och roligt att få följa människor och se deras utveckling.

Jag är nyfiken på hur jag kan inspirera och hjälpa människor att hantera stress, smärta, stelhet och värk i kroppen och genom utbildningen till Hatha yogalärare på Villavi och sen vidare till Yin Yoga instruktör känner jag att jag har de rätta verktygen.

Jag älskar Yin yoga som är en avslappnande och tillåtande form av yoga där vi tar hänsyn till människors fysiska olikheter vilket gör att alla positioner kan anpassas. Alla kan därför delta utifrån sina egna förutsättningar. Yin yoga går in på djupet och jobbar med fascian/bindväven i ett lugnt och stilla tempo, där vi mjuknar in i kraftfulla positioner och stannar en längre stund.

Att kombinera Yin yogan med de underbara små yogabollarna är fantastiskt. Bollarna ger dig djupgående punktmassage för att få igång blodcirkulationen och få kroppen mjuk från spänningar vilket får dig att snabbt lägga fokus in i din kropp så att du kommer till avslappning och ett mentalt lugn.

 

 

Emma Öström

Mitt första möte med yoga var som 19-åring och efter det har yogan funnits med mig, mer eller mindre i olika perioder. Det fantastiska med yoga är att det finns så mycket att utforska, lära och vilaIMG_9878 i, även utanför mattan. Jag älskar att förmedla den inre styrka och det lugn som yogan ger mig och att få dela det med mina elever i klasser och på Mind to body bänken. Yogan förmedlar jag också genom olika workshops, retreat, yogaresor och i online filmer på yogasajten FamilyYoga.se men även genom texter om yoga och hälsa.

I grunden ligger 200h Rys cert. Hatha samt ett års Mind to body utbildning. Jag har även påbyggnad av gravidyoga och en terapeutisk inriktad barnyoga samt kortare kurser som Yoga-tune up anatomi (bollyoga), Auyrveda (grund) och Restorative yoga.

 

Charlotte Fredriksson

Charlotte gick Villavi’s Yogalärarutbildning 2015-16 med intentionen att börja arbeta som yogainstruktör.

Jag testade yoga första gången i London i början av 2000-talet och tyckte till en början att det var långsamt och lite flummigt. Men fortsatte ändå eftersom jag förstod att det var just det jag behövde.

Hemflyttad till Sverige hittade jag snabbt till Villavi och fastande för en Yogacombat klass. En kombo mellan Yoga och thaiboxning – explosiv och svettig träning samtidigt med yogans lugnande, mjukgörande och avstressande effekt. Kommer aldrig glömma känslan efter en sådan klass.

Efter att jag utbildat mig till kost- och näringsrådgivare ändrade jag helt mina kostvanor och tillsammans med yogan fick det fantastiska effekter på mig, både fysiskt och mentalt. Där och då bestämde jag mig för att utbilda mig till yogalärare, för att kunna inspirera andra till en hälsosam och hållbar livsstil med yogan som en självklar del i livet. Mina yogapass är dynamiska med ett fysiskt, lite tuffare flöde i mitten och alltid med en lugn uppvärmning och en avslappnande avslutning. Hoppas vi ses på mattan eller någon av mina workshops.

 


Helena Silver

Efter många år som produktionsledare och inköpare av textila produkter från hela världen, bytte jag bana för att göra en karriär av annat slag – yogalärare på Villavi! Jag har med mig mina erfarenheter av att möta olika människor, kulturer och miljöer. Detta är min styrka när jag möter deltagarna på yogamattan.

Jag har varit kund på Villavi sedan det byggdes, och gick min yogalärarutbildning här 2016. Tillsammans med mina utbildningar som coach, stressterapeut och Mind to body trainer, gör att jag nu jobbar med något som jag verkligen brinner för – inspirera människor att våga mer. Yogan med sitt fokus på andning och uppmärksamhet är grunden till att lära känna sig själv mer. Därifrån kunna göra en förändring till ett mer närvarande liv.

 

Vi ses i Yogasalen !

mind2body

Bättre utsikter

För utsatta kvinnor och barn i närområdet