Yoga

Yoga är en levande tradition med rötter i Indien och är det äldsta systemet i världen för personlig utveckling som inbegriper kropp, sinne och själ.

Mjuka kroppsrörelser, andningsövningar samt koncentrations- och meditationstekniker leder till frigörande av energi i kroppen, vilket i sin tur reducerar spänningar och stress.

Inom yogan strävar man efter att leva livet i medveten närvaro, dvs att vara närvarande i allt man gör. Ofta är det bara våra egna illusioner och förutfattade meningar som håller oss tillbaka och hindrar oss från att förverkliga oss själva. Om vi kan få vårt sinne och våra tankar under kontroll finns det inga gränser för vad vi kan uträtta – att göra det omöjliga möjligt.

Klasser

Med härliga yoga övningar arbetar vi igenom kroppen med fokus på medveten närvaro och sätter din förmåga, behov och energinivå i centrum. I våra klasser utgår vi från den klassiska Hatha yogan men använder oss också av flera olika yoga former.

Villavi yoga fokuserar samtidigt på att rensa, stärka och vitalisera kroppen samt främja en hälsosam och energifylld livsstil.

Klasserna är anpassade till alla nivåer, både dig som är ny till yogan och för dig som yogat ett tag. Vid varje klass rubrik, kan du öppna upp för en beskrivning på själva klassen. Här kan du också se nivån på tempo, varje klass har en siffra på hur lugn och dynamisk klassen är.

Dynamisk ISHTA

75 minuter hatha yoga med flöde och lite utmaningar. En kortare meditation ingår. Du bör ha tidigare yogavana.

Dynamisk – 4

Lugn – 1

Energy flow yoga

Vi fokuserar vi på att grunda neråt för att komma i kontakt med den energi som naturligt flödar genom kroppen. Energin fyller oss med kraft att utvecklas och växa som individ och i helhet. Vi jobbar med ett lugnt men starkt och utmanande flöde med fokus på balans och stabilitet för att kunna öppna upp för ett mer kreativt och levande uttryck.

Dynamisk – 4

Lugn – 3

Styrka Stretch yoga

Genom yogapositioner, andning och yoga bollar kommer vi bygga styrka och smidighet. Vi kommer att nå muskelgrupper på djupet, och släppa på spänningar som kan hålla tillbaka vår energi. Du kommer uppleva en ökad flexibilitet i kroppen, genom att skapa flöde i musklerna.

Dynamisk – 3

Lugn – 3

Yin yoga med massage

Denna klass handlar det om att ta emot och slappna av. Yin Yoga är dessertbordet av yogapositioner, och under denna klass går läraren runt och ger helande massage. Komplett avslappning för både kropp och själ.

Dynamisk – 0

Lugn – 5

Restorative med meditation

Djupavslappnande positioner som går ut på att hela, läka och öppna upp. Vi avslutar klassen med en kortare meditation. Vi lär dig tekniker och kroppsövningar för att skapa en lugnare vardag.

Dynamisk – 0

Lugn – 5

Morgonyoga

En mjuk start med fokus på andning för att väcka kroppen. Belastningen ökar successivt samtidigt som tempot ät lugnt. Fokusområden varierar varje vecka samtidigt dom dagsformen alltid styr nivån i denna tillåtande klass.

Dynamisk – 3

Lugn – 3

Medicinsk yoga

Lugn och djupverkande yoga som utförs liggandes eller sittandes. Vi yogar för att mjuka upp musklerna, få energin att flöda genom kroppen, för att få kontakt med andningen och skapa ett inre lugn.

Dynamisk – 0

Lugn – 5

Yoga

Fokus ligger på att få ett skönt flöde i kroppen. Vi börjar lugnt för att sedan gå mer åt det dynamiska hållet. Aktivitet varvas med vila för att uppleva hur ett flöde i kroppen känns. Ibland kommer Yogabollarna finns med i denna klass.

Dynamisk – 3

Lugn – 3

Yin yoga

Här håller vi positionerna i ca 3 min. Läraren guidar dig in och ur positioner samt pratar om varför vi gör dem. Vi slappnar av i musklerna, låter gravitationen föra oss djupare i positionerna med hjälp av en lugn och medveten andning.

Dynamisk – 2

Lugn – 4

Tjejyoga

För tonårstjejer 14-17 år. Vi använder yogan som grund för att landa i kroppen och få mer tillgång till energi. Vi provar den mer dynamiska yogan, som den lugna där avslappning är i fokus.

Dynamisk – 3

Lugn – 3

Yin yoga 2

Klassen riktar sig till dig som redan är bekant med yinyoga och dess positioner. Läraren guidar in och ur positioner, men pratar inte lika mycket under dessa klasser. Vi håller positionerna olika länge beroende på vilken asana det är.

Dynamisk – 2

Lugn – 4

Personlig träning i yoga 75 min

Enskild eller i par (max 3 personer) anpassas yogan efter dina behov och din förmåga.

Strong flow yoga

En klass i flöde för dig som gillar att bygga inre värme. Varje klass är anpassad efter deltagarna. Både dig som vill leka med att pröva mer avancerade positioner, eller för dig som sysslar med annan sport och vill ge kroppen en välförtjänt stretch.

Dynamisk – 5

Lugn – 2

Egen klass

Yoga när det passar er, sätt ihop din egen klass (max 10 per) för 1 300 kr för 75 min.

Lugn yoga

Vi gör övningarna i lugnare tempo. Det öppnar upp för en medvetenhet om vad som sker i din kropp i varje position. Lugn yoga är stärkande och mjukgörande för både muskler och de inre organen på ett skonsamt sätt.

Dynamisk – 1

Lugn – 4

Slow flow yoga

75 minuter lite mjukare hatha yoga. Långsamma men lätt utmanande flöden.

Dynamisk – 3

Lugn – 3

Yoga flow med bollar

Vi använder yogapositioner, andning och yoga bollar för att komma åt de djupa spänningar som kan hålla tillbaka vår energi. Du kommer uppleva en ökad flexibilitet i kroppen och i sinnet, genom att skapa flöde i musklerna.

Dynamisk – 3

Lugn – 3

Maila eller ring så berättar vi mer…

Priser

Hösten 2018

Yoga kort, 10 ggr 1900 kr (giltighetstid 6 mån)
Yoga kort 20 ggr 3400 kr (giltighetstid 6 mån)
Yoga kurs, 16 ggr 3040 kr
Tonårsyoga, 14 ggr 2175 kr (start 30 aug)
Barnyoga, 10 ggr 1200 kr

 

Prova på

Prova på 100 kr för en gång
500 kr för två veckor
Betala per gång 250 kr
Privatlektion, 75 min 750 kr
Terminskort 4700 kr *
PT, grupp 3-10 st 1800 kr
10-16 st 2400 kr

* Villavi terminskort – Yoga så mycket du vill under hösten  (gäller även under höstlov)

Prova-på-kort – om du är ny på Villavi har du möjlighet att prova alla våra klasser under två veckor för 500 kr. Om du sedan köper ett klippkort innan dessa två veckor är slut, så drar vi av 250 kr på det.

(Köpta kort eller kurser återbetalas ej)

När du går en kurs och missar ett tillfälle, är du välkommen att ta igen på någon av de andra klasserna under pågående termin.
Boka alltid din plats till våra klasser genom att klicka på Boka yoga-knappen här till höger.

Avboka din plats om du får förhinder, bokad plats som inte utnyttjas debiteras.
10- och 20-klippkorten är giltiga i 6 mån.

Yogabollar

Här är en instruktionsfilm, med tips på olika övningar

Syftet med yogabollarna är att slappna av i musklerna så du får bättre cirkulation, återhämtning och energi.  Din uppmärksamhet och andning gör skillnad i varje övning och skapar möjlighet att släppa på spänningar. Andas in under tryck-punkten och mjukna i hela kroppen då du andas ut. En avslappnad kropp kan hålla mer energi till det du vill och ger större njutning i det du gör.

Ben och höft

Rulla långsamt över bollarna. Uppmärksamma om du börjar spänna dig någonstans, mjukna och låt andningen flöda fritt.

Rygg

Vila på bollen, mot en vägg eller på golvet. Lägg bollen där du känner spänning. Därefter kan du massera ryggen genom att rulla på bollarna.

Bröstkorg & mage

Låt framförallt utandningen få kroppen att slappna av så dina muskler kan mjukna.

Utbildning i Hatha Yoga

a mind to body approach

– Yoga Alliance 200-hr Yoga Teacher Training
Nästa utbildning startar 8 mars 2019

Utveckla din inre kännedom

Till våren 2019 fortsätter yogalärarna Bella Magnusson och Eleonora Ramsby Herrera, med sin uppskattade yogalärarutbildning. Syftet med utbildningen är att erbjuda dig yogan som helhet. Den riktar sig till dig som vill jobba som yogalärare i framtiden eller för dig som vill få möjlighet att utvecklas och växa utifrån yogans filosofi.

Utbildningen syftar till att skapa en grundlig förståelse av yoga och omfattar både den fysiska, själsliga och filosofiska aspekten. Det är en utmanande läroprocess i vilket du uppmuntras att utveckla din inre kännedom och bearbeta varje personlig upplevelse till värdefull kunskap. Det är din resa till att upptäcka vad yoga betyder för dig och du avgör själv hur mycket du väljer att använda det i ditt liv.

Multi-dimensionellt lärande

Yoga är en ständig process som erbjuder flera olika dimensioner av lärande. Ett av sätten att utforska yogans effekter på är genom fysisk träning, detta kallas för Hatha yoga. I Hatha yoga utövas olika yogapositioner (asanas) och det fungerar som ett kraftfullt verktyg till att stärka ens inre kommunikation mellan kropp, sinne och själ. Det ger en ökad kroppsmedvetenhet som strävar efter att balansera kroppens energi samt att finna styrka och flexibilitet både på det emotionella och fysiska planet. Hatha Yogan tillsammans med en mind-to-body approach – vill vi inspirera till din personliga utveckling och är grundpelaren i vår utbildning.

Under utbildningen arbetar du med att bryta destruktiva beteendemönster som hämmar din verkliga potential, du lär dig att använda din energi på ett konstruktivt sätt för att uppnå en ökad livskvalitet. Genom vår mind-to-body approach kan du använda yogan till att växa dig starkare, både emotionellt och fysiskt. Du lär dig hjälpsamma metoder för att integrera yogan i din vardag samt i möten med andra. Du lär dig konkreta pedagogiska verktyg för att tryggt och medvetet kunna leda en yoga klass. Du får en gedigen grund att stå på så att du kan känna dig redo att börja undervisa och ta dig an rollen som lärare på ditt sätt. Oavsett om du vill undervisa eller inte, så är detta en utvecklande och viktig del av utbildningen där du får lära dig mer om den tekniska biten, kroppsmedvetenhet samt hur du använder kommunikation som ett pedagogiskt redskap.

Vi kräver inte att du ska ha bred erfarenhet, förkunskaper eller perfekta förutsättningar för att medverka. Enbart din närvaro är en tillgång för gruppen och du ges utrymme att arbeta efter egna förmågor och växa i din egen takt. Vi är ditt stöd under hela utbildningen och tillsammans håller vi en gemensam, stark grund av tillit, ödmjukhet och öppenhet. Utbildningen är för alla åldrar.

Kursinnehåll

 • Hatha Yoga träning – syfte, mål och vision
 • Mind-to-body teknik ®
 • Mindfulness, meditation och pranayama
 • Yoga filosofi, historia och sanskrit
 • Yogaövningar och teknik- namn och funktion
 • Korrigeringsteknik – att lära genom beröring
 • Att integrera yoga i sin vardag
 • Pedagogik och psykologi – att jobba och kommunicera med grupper
 • Yoga Anatomi – för ökad kroppsmedvetenhet
 • Introduktion till Chakra systemet
 • Röstens kraft – mantra, sång och ljud
 • Retorik – att tala inför en grupp
 • Företagande inom yoga – att börja undervisa

Certifiering med Yoga Alliance

Villavi är en registrerad yogaskola vid Yoga Alliance och utfärdar, utöver sin egen diplomering, ett 200-timmars yogalärarcertifikat som möter Yoga Alliance internationella standards.

Datum

200 timmars Yogalärarutbildning 2019:

8-10 mars / 12-14 april / 3-5 maj / 7-9 juni / 30 aug-1 sep / 27-29 sep / 11-13 okt / 29 nov-1 dec

Tider: fredag – 16.00-20.00 / lördag – 8.00-18.00 / söndag – 8.00-14.00

Pris

43 000 kr ink. moms

Anmälan

För intresse och anmälan maila bella@villavi.se eller ring 08 655 00 75 för att boka ett personligt möte.

För att boka en plats, klicka på knappen BOKA och välj kalender Yogalärarutbildning 2019, där fyller du i namn och kontaktuppgifter.

Klicka här för mer information om tider och fördelning av timmar.

– 100 timmars fortsättningsutbildning
Startar 31 augusti 2018

100 timmar fortsättningsutbildning 2018

Datum: 31 aug-2 sep, 5-7 okt, 23-25 nov

Tider: 8.00 – 18.00, fredag/lördag/söndag

Pris: 21 500 ink.moms

90 kontakttimmar + 10 praktiska

This 100-hour developmental practice focuses on further deepening the students’ knowledge of yoga in the areas of asana, sequencing, experiential anatomy and teaching skills. Students are required to develop their understanding of these key areas in an integrative way through theoretical and practical learning.

By the end of this course trainees will have developed knowledge and understanding of the key areas as listed. Further to this they will have consolidated their learning by putting into practice as outlined:

 • Sustain a fulfilling self-practice and achieve greater embodiment of the hatha yoga practice
 • Help deepen one’s knowledge of asana alignment, which will serve the trainee when teaching and/or practicing their own preferred style of hatha yoga.
 • To learn how to logically sequence purposeful elementary and intermediate classes with greater sophistication and understanding of the body.
 • Proficiency in Sanskrit terms (and English translation) for the use in hatha yoga classes e.g. Asanas that have been chosen to be covered on the training
 • An in-depth understanding of the function and physical mechanics of the body in relation to hatha yoga with the ability to create appropriate thematic classes around certain asanas and body-parts
 • A higher level of physical intuitiveness and sophisticated intelligence in the practice of asana and pranayama including observation, verbal, physical and tonal expression, hands-on-adjustment, benefits and contraindications, asana demonstrations and instructions / teaching points
 • Comprehensive understanding of how to perform anatomically safe and conscious hands on adjustments to yoga students in a wide range of elementary to intermediate yoga postures
 • An increased awareness of how to read different body make ups with the purpose of preventing injuries and/or modify or advance certain postures, based on the needs of the individual yoga practitioner

Eligibility:

This training is suitable for anyone who has already completed a 200-hour yoga program.

Accreditation:

Our training school has met the stringent requirements set by Yoga Alliance Professionals (UK) and Yoga Alliance, demonstrating that our courses are of the highest standard and that our graduates may register with Yoga Alliance Professionals and Yoga Alliance to use their relevant membership level designation, as a sign of quality training. This particular course is recognized as continuous professional development according to the standards of Yoga Alliance Professionals (UK). The course is also recognized by Yoga Alliance (www.yogaalliance.org) as Continuing Education. Once you have completed the course you can register your 100-hours with both Yoga Alliance Professionals (UK) and Yoga Alliance.

Så var utbildningen för tidigare elever…

Livet efter yogautbildningen….
Det tog lång tid för mig att inse och kunna acceptera att denna yogautbildning är bland det bästa jag gjort. Låt mig förklara…
Att känna och andas inifrån och ut var inte självklart för mig. Att känna medveten närvaro inte bara i yogan utan också i livet utanför yogasalen var inte heller självklart. Att börja rannsaka sig själv hur du lever och ditt förhållningssätt till oss själva och vår omvärld. Att vilja leva i medvetenhet och i en slags självdisciplin blev ett motto som blev ett verktyg i vardagen. Att känna värdet av respekt för andra men också för sig själv.
I allt detta blev vi lotsade genom utbildningen förutom alla andra yoga asanas och pranayama. En djup gemenskap i gruppen tillsammans med underbara Bella och Eleonora som lärare  gjorde utbildningen till en fantastisk resa in i yogans värld. Jag vill inte påstå att det alltid var enkelt, nej tvärtom, men slutresultatet fantastiskt.
Mitt mål med utbildningen var inte i första hand att ha det som yrke utan snarare att få större kunskap om mig själv och få umgås i mina inre rum. Nu har jag några klasser per vecka och längtar alltid till dessa samtidigt som jag har mitt andra arbete där jag känner mera harmoni och där jag kan ge och få mera energi. Jag tror helt enkelt att jag blivit en bättre person som kan känna inifrån och ut, leva i medveten närvaro och jag har lärt mig att älska…. även mig själv.
Lena

Yogalärarutbildningen startade en resa för mig; en resa i självutvecklande och en resa mot att hitta en yoga jag kan kalla min egen. Det är en resa som fortfarande pågår och som förhoppningsvis aldrig kommer att ta slut. Kombinationen av att jobba fysiskt, känslomässigt och mentalt samtidigt gav utbildningen en helhet som kändes helt rätt för mig. Bella och Elly i kombination var fantastisk; de kompletterade varandra perfekt och jag älskade deras sätt att utmana och uppmuntra oss till att ta nästa steg samtidigt som de skapade en grund där tillit, ärlighet och ödmjukhet stod i fokus.
Ninni

En vändpunkt i livet. Blev efter alla år äntligen vän med min kropp. En fantastisk resa där essensen av begreppet yoga verkligen fick en mening- förening mellan kropp och sinne…. En utbildning som verkligen gör skillnad.
Margaretha

Under yogalärarutbildningen fick jag lära mig att komma i kontakt med mitt inre jag. Att få en känsla av hur jag vill leva mitt liv. Att få en förståelse för hur mycket olika utomstående faktorer som styr våra liv i riktningar vi kanske inte vill.
Vi var en grupp på underbara 14 kvinnor som fick ett fint samarbete och sammanhållning.
Att sedan få en förståelse för hur kroppen fungerar, hur de olika positionerna kan hjälpa en att öppna sina sinnen. Att få en bättre fokus och närvaro var en stor del av utbildningen.
Att ha Bella och Eleonora som lärare var en väldigt bra kombination. Ingenting undgår dem. Man kan inte ljuga för Bella om hur man mår, och man kan absolut inte fuska i yogapositionerna för Eleonora. Jag kan nog säga att mitt liv har fått ett större innehåll sedan yogalärarutbildningen.
Mikaela

Jag ville gå utbildningen för att lära mig mer om yoga och hur jag kan hålla mig mer rörlig resten av livet. Där fick jag kunskap om hur huvud och kropp hänger ihop och hur det påverkar mig i vardagen. Jag lärde mig hur jag kan få hela kroppen att samarbeta genom att uppmärksamma signaler i mönster och beteenden. Det blev en mental resa där jag fick verktyg till att skapa det liv jag verkligen vill leva och den vardag jag vill ha. Jag lever mer i  nuet och har ett lugn. Jag ser vad som begränsar mig och vet att jag kan välja om begränsningarna ska få styra mig. Att jag leder mitt liv och att jag står bakom mina beslut från en ”stark och rörlig kropp”.
Caroline