Utbildning i Hatha Yoga

a mind to body approach

– Yoga Alliance 200-hr Yoga Teacher Training
Nästa utbildning startar 8 mars 2019

Passa på, sista chansen!

 

2019 är det Bella & Eleonoras sista yogalärarutbildning tillsammans i den här formen.

Är det dags för dig att bli en självklar inspiratör för dig själv och din omgivning? Med både yogan och Mind to body som verktyg kommer du bjudas in på en resa där du lär dig designa det liv du alltid vill vara närvarande i.

Du kommer följa med i en tydlig form och med ett starkt stöd och inspiration locka fram dina färger och förmågor. Genom enkla men kraftfulla verktyg får du möjlighet att släppa beteendemönster som inte längre behövs och bjuda in nya. Yogans magi, rörelser, anatomi och förhållningssätt kommer vara grunden till resan.

Varmt välkomna att nyfiket utforska vår sista utbildning där vi tillsammans har skapat en plattform för kvinnor att göra skillnad.

Utbildningen syftar till att skapa en grundlig förståelse av yoga och omfattar både den fysiska, själsliga och filosofiska aspekten. Det är en utmanande läroprocess i vilket du uppmuntras att utveckla din inre kännedom och bearbeta varje personlig upplevelse till värdefull kunskap. Det är din resa till att upptäcka vad yoga betyder för dig och du avgör själv hur mycket du väljer att använda det i ditt liv.

Multi-dimensionellt lärande

Yoga är en ständig process som erbjuder flera olika dimensioner av lärande. Ett av sätten att utforska yogans effekter på är genom fysisk träning, detta kallas för Hatha yoga. I Hatha yoga utövas olika yogapositioner (asanas) och det fungerar som ett kraftfullt verktyg till att stärka ens inre kommunikation mellan kropp, sinne och själ. Det ger en ökad kroppsmedvetenhet som strävar efter att balansera kroppens energi samt att finna styrka och flexibilitet både på det emotionella och fysiska planet. Hatha Yogan tillsammans med en mind-to-body approach – vill vi inspirera till din personliga utveckling och är grundpelaren i vår utbildning.

Under utbildningen arbetar du med att bryta destruktiva beteendemönster som hämmar din verkliga potential, du lär dig att använda din energi på ett konstruktivt sätt för att uppnå en ökad livskvalitet. Genom vår mind-to-body approach kan du använda yogan till att växa dig starkare, både emotionellt och fysiskt. Du lär dig hjälpsamma metoder för att integrera yogan i din vardag samt i möten med andra. Du lär dig konkreta pedagogiska verktyg för att tryggt och medvetet kunna leda en yoga klass. Du får en gedigen grund att stå på så att du kan känna dig redo att börja undervisa och ta dig an rollen som lärare på ditt sätt. Oavsett om du vill undervisa eller inte, så är detta en utvecklande och viktig del av utbildningen där du får lära dig mer om den tekniska biten, kroppsmedvetenhet samt hur du använder kommunikation som ett pedagogiskt redskap.

Vi kräver inte att du ska ha bred erfarenhet, förkunskaper eller perfekta förutsättningar för att medverka. Enbart din närvaro är en tillgång för gruppen och du ges utrymme att arbeta efter egna förmågor och växa i din egen takt. Vi är ditt stöd under hela utbildningen och tillsammans håller vi en gemensam, stark grund av tillit, ödmjukhet och öppenhet. Utbildningen är för alla åldrar.

Bella och Eleonora

Bella länkar yogan till det vardagliga livet. Efter flera år i företagsvärlden bestämde sig Bella för att bygga yogastudion Villavi i Stocksund. Huset är byggt helt utifrån Feng Shui traditioner och har som syfte att inspirera och stärka dig som människa. Som fembarns mamma har syftet alltid varit att omsätta yogans kraft i vår vardag. Det är i vardagen som verkliga förändringar synliggörs och kan göra skillnad påriktigt. Bella är uppvuxen i en amerikansk entreprenörfamilj och har spenderat mycket tid internationellt med erkända författaren David Deida och hans närmaste assistent Ariel Daunay. Åren med hennes lärare och yogaspecialister ifrån USA har hjälpt henne att förstå och kunna lära ut hemligheterna om hur man omsätter yogans kraft till ökad livskvalitet – En roligare och mer sann vardag helt enkelt. Som ekonom i grunden gillar hon resultatorienterade utmaningar och började utforska hur vi människor snabbare ska kunna bryta beteende mönster som inte gynnar oss och hur vi kan välja nya som stödjer oss till en mer sann och hållbar vardag, där lust och livfullhet är en självklarhet, hon grundade då Mind to body. Idag omsätter hon alla tusentals timmar med människor tillbaka in i företagsvärlden genom 4FP, där hon är partner och driver transformationer av ledare och organisationen in i framtiden… men såklart är hållbarhet, lust och livfullhet en självklarhet här också.

Eleonora jobbar heltid som frilansande yogalärare och är nu stationerad i Portugal och London där hon också doktorerar. Att undervisa är en passion och hennes klasser fokuserar främst på att våga möta ens hinder, se bortom sitt intellekt och upptäcka sin sanna potential. Med yogan som redskap jobbar Eleonora på att förebygga typiska skador i kroppen och hon har också publicerat en bok ’Ryggyoga’ som är skriven tillsammans med sjukgymnasten Linus Johansson.
Vägen till yogan började genom dansen då hon tidigare studerat på bland annat Balettakademien i Stockholm och Martha Graham Center i New York. I sin egen träning utövar Eleonora traditionell ashtanga yoga, men i sin undervisning hämtar hon även inspiration från Iyengar-, Juvamukti- och Kripaluyoga. Hennes klasser är varierande och kraftfulla och med en medveten närvaro jobbar hon utifrån varje elevs individuella behov. Eleonora har en stark förmåga att träna elever till att våga och bemästra yogalärarrollen utifrån sin egen smak och unikitet.

Kursinnehåll

 • Hatha Yoga träning – syfte, mål och vision
 • Mind-to-body teknik ®
 • Mindfulness, meditation och pranayama
 • Yoga filosofi, historia och sanskrit
 • Yogaövningar och teknik- namn och funktion
 • Korrigeringsteknik – att lära genom beröring
 • Att integrera yoga i sin vardag
 • Pedagogik och psykologi – att jobba och kommunicera med grupper
 • Yoga Anatomi – för ökad kroppsmedvetenhet
 • Introduktion till Chakra systemet
 • Röstens kraft – mantra, sång och ljud
 • Retorik – att tala inför en grupp
 • Företagande inom yoga – att börja undervisa

Certifiering med Yoga Alliance

Villavi är en registrerad yogaskola vid Yoga Alliance och utfärdar, utöver sin egen diplomering, ett 200-timmars yogalärarcertifikat som möter Yoga Alliance internationella standards.

Datum

200 timmars Yogalärarutbildning 2019:

8-10 mars / 5-7 april / 3-5 maj / 7-9 juni / 30 aug-1 sep / 27-29 sep / 11-13 okt / 29 nov-1 dec

Tider: fredag – 16.00-20.00 / lördag – 9.00-18.00 / söndag – 9.00-15.00

Pris

43 000 kr ink. moms

Anmälan

För intresse och anmälan maila bella@villavi.se eller ring 08 655 00 75 för att boka ett personligt möte.

För att boka en plats, klicka på knappen BOKA och välj kalender Yogalärarutbildning 2019, där fyller du i namn och kontaktuppgifter.

Så var utbildningen för tidigare elever…

Livet efter yogautbildningen….
Det tog lång tid för mig att inse och kunna acceptera att denna yogautbildning är bland det bästa jag gjort. Låt mig förklara…
Att känna och andas inifrån och ut var inte självklart för mig. Att känna medveten närvaro inte bara i yogan utan också i livet utanför yogasalen var inte heller självklart. Att börja rannsaka sig själv hur du lever och ditt förhållningssätt till oss själva och vår omvärld. Att vilja leva i medvetenhet och i en slags självdisciplin blev ett motto som blev ett verktyg i vardagen. Att känna värdet av respekt för andra men också för sig själv.
I allt detta blev vi lotsade genom utbildningen förutom alla andra yoga asanas och pranayama. En djup gemenskap i gruppen tillsammans med underbara Bella och Eleonora som lärare  gjorde utbildningen till en fantastisk resa in i yogans värld. Jag vill inte påstå att det alltid var enkelt, nej tvärtom, men slutresultatet fantastiskt.
Mitt mål med utbildningen var inte i första hand att ha det som yrke utan snarare att få större kunskap om mig själv och få umgås i mina inre rum. Nu har jag några klasser per vecka och längtar alltid till dessa samtidigt som jag har mitt andra arbete där jag känner mera harmoni och där jag kan ge och få mera energi. Jag tror helt enkelt att jag blivit en bättre person som kan känna inifrån och ut, leva i medveten närvaro och jag har lärt mig att älska…. även mig själv.
Lena

Yogalärarutbildningen startade en resa för mig; en resa i självutvecklande och en resa mot att hitta en yoga jag kan kalla min egen. Det är en resa som fortfarande pågår och som förhoppningsvis aldrig kommer att ta slut. Kombinationen av att jobba fysiskt, känslomässigt och mentalt samtidigt gav utbildningen en helhet som kändes helt rätt för mig. Bella och Elly i kombination var fantastisk; de kompletterade varandra perfekt och jag älskade deras sätt att utmana och uppmuntra oss till att ta nästa steg samtidigt som de skapade en grund där tillit, ärlighet och ödmjukhet stod i fokus.
Ninni

En vändpunkt i livet. Blev efter alla år äntligen vän med min kropp. En fantastisk resa där essensen av begreppet yoga verkligen fick en mening- förening mellan kropp och sinne…. En utbildning som verkligen gör skillnad.
Margaretha

Under yogalärarutbildningen fick jag lära mig att komma i kontakt med mitt inre jag. Att få en känsla av hur jag vill leva mitt liv. Att få en förståelse för hur mycket olika utomstående faktorer som styr våra liv i riktningar vi kanske inte vill.
Vi var en grupp på underbara 14 kvinnor som fick ett fint samarbete och sammanhållning.
Att sedan få en förståelse för hur kroppen fungerar, hur de olika positionerna kan hjälpa en att öppna sina sinnen. Att få en bättre fokus och närvaro var en stor del av utbildningen.
Att ha Bella och Eleonora som lärare var en väldigt bra kombination. Ingenting undgår dem. Man kan inte ljuga för Bella om hur man mår, och man kan absolut inte fuska i yogapositionerna för Eleonora. Jag kan nog säga att mitt liv har fått ett större innehåll sedan yogalärarutbildningen.
Mikaela

Jag ville gå utbildningen för att lära mig mer om yoga och hur jag kan hålla mig mer rörlig resten av livet. Där fick jag kunskap om hur huvud och kropp hänger ihop och hur det påverkar mig i vardagen. Jag lärde mig hur jag kan få hela kroppen att samarbeta genom att uppmärksamma signaler i mönster och beteenden. Det blev en mental resa där jag fick verktyg till att skapa det liv jag verkligen vill leva och den vardag jag vill ha. Jag lever mer i  nuet och har ett lugn. Jag ser vad som begränsar mig och vet att jag kan välja om begränsningarna ska få styra mig. Att jag leder mitt liv och att jag står bakom mina beslut från en ”stark och rörlig kropp”.
Caroline